Tuntien kuvaukset

 

Jooga

Rauhallinen kehoa ja mieltä hoitava tunti. Tämä tunti lisää voimaa, notkeutta ja tasapainoa niin mieleen kuin kehoon. Alkeis- ja keskitason joogaa. Ota mukaan oma joogamatto.

 

Kiinteytysmix

Tunti parantaa kesätvyyttä ja kiinteyttää. Musiikkina monipuolista  ja menevää poppia, lattareita, rokkia yms.

Puolet tunnista liikutaan helpoin askel- ja kyykkysarjoin. Syke kohoaa ja hiki tulee! Toinen puoli tunnista tehdään monipuolisesti koko kehoa voimistavia ja kiinteyttäviä liikesarjoja omalla kehonpainolla tai esim. kuminauhoilla. Lopuksi palauttavat venyttelyt.

Sopii kaikille. Ei vaikeita liikesarjoja.

 

Lasten tanssillinen

Harjoitellaan tanssiliikkeitä ja muitakin liikunnan taitoja leikkien ja liikunnasta nauttien. Tanssitunnilla opetellaan kehon liikkuvuutta hittibiisien saattelemana ja harjoitellaan tanssikoreografioita. Ilon kautta tanssien.

 

Latinohips® (ei ohjelmistossa syksyllä 2022)

Latinohips ® on iloinen ja vauhdikas tanssillinen tuntu, joka sopii kaikille. Latinohips-tunnilla musiikki soi taukoamatta, hiki virtaa ja poskilihakset väsyvät naurusta. Tanssilajeina ovat mm. salsa, cha-cha, brassi-tanssit (axè, samba-reggae, samba) merengue, jive, bachata ja reggaeton. Tunnilla oppii tanssimaan ja saa liikettä lantioon! Tule mukaan pitämään hauskaa!

https://www.latinohips.fi/

 

Ohjattu kuntosaliharjoittelu

Parannetaan lihaskuntoa ammattilaisohjaajan opastamana. Sopii lihaskunnon kasvattamista tai kiinteytymistä kaipaaville. Osalla kerroista harrastetaan kuntopiirin tapaan iloisessa tunnelmassa musiikin soidessa. Alkuverryttelyn jälkeen kullakin laitteella tehdään sarjoja, minkä jälkeen vaihdetaan laitetta. Sarjojen välillä on n. 10 s:n palautumisaika.

 

Softjumppa

Kevennetty jumppa, jossa ei tehdä hyppyjä eikä tehotreeniä kovalla temmolla. Jumppa on silti tavoitteellista ja kohdistuu toimintakyvyn kannalta oleellisiin lihasryhmiin ja kunnon osa-alueisiin. Syviä vatsa- ja selkälihaksia sekä koko vartaloa voimistavaa harjoitusta.

Kuukauden 1.keskiviikkoa tunti sisältää osittain helppoa lavistanssia.

Lopuksi rauhallinen venyttely. Tunti sopii kaiken ikäisille, mutta on erityisesti suunnattu ikääntyville jumppaajille.

 

Tanssitreeni

Liikunnallinen tanssitunti kaikille tanssista kiinnostuneille! Tunneilla kokeillaan eri tanssilajeja ja saadaan hiki pintaan, pääpainon ollessa kuitenkin mukavassa sekä hauskassa liikkumisessa.

 

Temppukoulu

Temppukoulu on 3-5  suunnattu iloinen liikuntahetki, jossa kehonhallintaa ja motoristia perustaitoja, kuten kuperkeikkoja, hyppyjä, kärrynpyöriä harjoitellaan leikkiä ja hauskojen liikuntavälineiden avullalapsen yksilöllisyys huomioiden. Ryhmässä opitaan myös sosiaalisia taitoja ja reilua peliä. Kaikki innokkaat temppuilijat rohkeasti mukaan! Sopii myös saman perheen sisaruksille.

 

Telinevoimistelu lapsille

Telinevoimistelu on monipuolinen laji, joka kehittää voimaa, liikkuvuutta, kehonhallintaa ja koordinaatiota. Tunnilla opetellaan telinevoimistelun perusliikkeitä ja tehdään voima-, ketteryys- ja notkeusharjoituksia. Perusvoimistelua harjoitellaan eri telineillä.

 

Voima ja liikkuvuus (Susannan kehonhuolto tunti torstaisin)

Treenii sisältää tehokasta pakaroiden, selän ja syvien vatsalihasten vahvistamista ja kehonhuoltoa. Sopii kaikenkuntoisille- ja ikäisille, myös urheilijoille ja selkävaivoista kärsiville huoltavana tuntina.

 

VPR

VPR eli vatsa-peppu-reisi. Tehokasta liikkumista hyvän musiikin tahtiin. Tunti sisältää lyhyen lämmittelyn, paljon lihaskuntoliikkeitä, erityisesti vatsa-, pakara- ja reisilihaksille. Lopuksi rauhoittuminen venytellen.

 

Välinejumppa

Välinejumppa on monipuolinen lihaskuntoa parantava harjoitus erilaisia välineitä käyttäen. Tunti sisältää lämmittelyssä  helpohkoja askelluksia (mahdollisuus aina tehdä ilman hyppyjä) musiikin tahtiin. Tunnin aikana tehdään lihaskuntoliikkeitä pääosin eri painoisilla voimatangoilla (et tarvitse omia tankoja). Kauden edetessä käytetään myös kuminauhoja ja omia käsipainoja (ilmoitetaan aina etukäteen). Lopuksi venytellään.

Sopii sekä aloittelijoille että kokeneille jumppaajille. Tehoa on helppo itse säädellä.