Tuntien kuvaukset

 

 

 

Hathajooga

Rauhallinen kehoa ja mieltä hoitava tunti. Tämä tunti lisää voimaa, notkeutta ja tasapainoa niin mieleen kuin kehoon. Alkeis- ja keskitason joogaa. Ota mukaan oma joogamatto.

 

 

Kiinteytys

Lämmitellään hyvän musiikin tahdissa. Tehdään monipuolisesti koko kehoa voimistavia ja kiinteyttäviä liikesarjoja joko oman kehonpainon avulla tai esim. kuminauhojen tai voimatankojen avustuksella.

Sopii kaikille. Ei vaikeita liikesarjoja.

 

Kehonhuolto

Tehdään kehoa avaavia,voimistavia ja venyttäviä liikkeitä oman hengityksen tahtiin. Tunnilla yhdistetään niin pilatesta, joogaa kuin perusvenyttelyä rauhalliseksi kokonaisuudeksi,ja tunti päätetään rentoutukseen. Sopii kaikenkuntoisille- ja ikäisille, myös urheilijoille ja selkävaivoista kärsiville huoltavana tuntina.

Kehonhallinta

Alkulämmittelyn jälkeen keskitytään enemmän löytämään sisäiset lihakset mm tasapainotreenin avulla. Lopuksi venytellään.

 

Kuntojumppa

Lämmittely ja sykettä nostavaa liikkumista (helppoja askelsarjoja) 30 min, lihaskuntoa 20 min ja palauttelu 10 min.

 

Lasten tanssillinen

Harjoitellaan showtanssiliikkeitä ja harjoitellaan muitakin liikunnan taitoja leikkien ja liikunnasta nauttien. 4-6 vuotiaat ja 7-9 vuotiaat.

 

Latinohips®

Latinohips ® on iloinen ja vauhdikas tanssillinen tuntu, joka sopii kaikille. Latinohips-tunnilla musiikki soi taukoamatta, hiki virtaa ja poskilihakset väsyvät naurusta. Tanssilajeina ovat mm. salsa, cha-cha, brassi-tanssit (axè, samba-reggae, samba) merengue, jive, bachata ja reggaeton. Tunnilla oppii tanssimaan ja saa liikettä lantioon! Tule mukaan pitämään hauskaa!

https://www.latinohips.fi/

 

 

 

Ohjattu kuntosaliharjoittelu

Parannetaan lihaskuntoa ammattilaisohjaajan opastamana. Sopii lihaskunnon kasvattamista tai kiinteytymistä kaipaaville. Osalla kerroista harrastetaan kuntopiirin tapaan iloisessa tunnelmassa musiikin soidessa. Alkuverryttelyn jälkeen kullakin laitteella tehdään sarjoja, minkä jälkeen vaihdetaan laitetta. Sarjojen välillä on n. 10 s:n palautumisaika.

 

 

Ryhtitreeni ja venyttely

Ryhtitreeni sisältää tehokasta pakaroiden, selän ja syvien vatsalihasten vahvistamista. Kehonhuolto osuudessa tehdään kehoa avaavia,voimistavia ja venyttäviä liikkeitä oman hengityksen tahtiin. Tunnilla yhdistetään niin pilatesta, joogaa kuin perusvenyttelyä rauhalliseksi kokonaisuudeksi,ja tunti päätetään rentoutukseen. Sopii kaikenkuntoisille- ja ikäisille, myös urheilijoille ja selkävaivoista kärsiville huoltavana tuntina.

 

Softjumppa

Kevennetty jumppa, jossa ei tehdä hyppyjä eikä tehotreeniä kovalla temmolla. Jumppa on silti tavoitteellista ja kohdistuu toimintakyvyn kannalta oleellisiin lihasryhmiin ja kunnon osa-alueisiin. Syviä vatsa- ja selkälihaksia sekä koko vartaloa voimistavaa harjoitusta. Lopuksi rauhallinen venyttely. Tunti sopii kaiken ikäisille, mutta on erityisesti suunnattu ikääntyville jumppaajille.

 

Temppukoulu

Temppukoulu on 3-5 ja 5-8 vuotiaille suunnattu iloinen liikuntahetki, jossa kehonhallintaa ja motoristia perustaitoja, kuten kuperkeikkoja, hyppyjä, kärrynpyöriä harjoitellaan leikkiä ja hauskojen liikuntavälineiden avullalapsen yksilöllisyys huomioiden. Ryhmässä opitaan myös sosiaalisia taitoja ja reilua peliä. Kaikki innokkaat temppuilijat rohkeasti mukaan! Sopii myös saman perheen sisaruksille.

 

Telinevoimistelu lapsille

Telinevoimistelu on monipuolinen laji, joka kehittää voimaa, liikkuvuutta, kehonhallintaa ja koordinaatiota. Tunnilla opetellaan telinevoimistelun perusliikkeitä ja tehdään voima-, ketteryys- ja notkeusharjoituksia. Perusvoimistelua harjoitellaan eri telineillä.

 

VPR

VPR eli vatsa-peppu-reisi. Tehokasta liikkumista hyvän musiikin tahtiin. Tunti sisältää lyhyen lämmittelyn, paljon lihaskuntoliikkeitä, erityisesti naisten "ongelma-alueille" (vatsa-peppu-reidet) ja lopuksi rauhoittuminen venytellen.

 

Välinejumppa

Välinejumppa on monipuolinen lihaskuntoa parantava harjoitus erilaisia välineitä käyttäen. Tunti sisältää lämmittelyssä  helpohkoja askelluksia (mahdollisuus aina tehdä ilman hyppyjä) musiikin tahtiin. Tunnin aikana tehdään lihaskuntoliikkeitä pääosin eri painoisilla voimatangoilla (et tarvitse omia tankoja). Kauden edetessä käytetään myös kuminauhoja ja omia käsipainoja (ilmoitetaan aina etukäteen). Lopuksi venytellään.

Sopii sekä aloittelijoille että kokeneille jumppaajille. Tehoa on helppo itse säädellä.