Tuntien kuvaukset

 

Jooga

Rauhallinen kehoa ja mieltä hoitava tunti. Tämä tunti lisää voimaa, notkeutta ja tasapainoa niin mieleen kuin kehoon. Alkeis- ja keskitason joogaa. Ota mukaan oma joogamatto.

 

Kehonhuolto

Tehdään kehoa avaavia,voimistavia ja venyttäviä liikkeitä oman hengityksen tahtiin.  Sopii kaikenkuntoisille- ja ikäisille, myös urheilijoille ja selkävaivoista kärsiville huoltavana tuntina.

 

Lasten tanssillinen voimistelu

Harjoitellaan tanssiliikkeitä ja muitakin liikunnan taitoja leikkien ja liikunnasta nauttien. Tanssitunnilla opetellaan kehon liikkuvuutta hittibiisien saattelemana ja harjoitellaan tanssikoreografioita. Ilon kautta tanssien.

 

Lavis®

Hauska, helppo ja hikinen liikuntamuoto, joka perustuu lavatanssiaskeleiden ja jumpan välimuotoon. LAVISta tanssitaan yksin, joten ei ole vaaraa että kukaan talloo varpaille.
Tunnilla tanssitaan tuttuja lavatanssilajeja kuten humppa, jenkka, rock/jive, cha cha ja samba.
Tunnilla jopa opit eri lavatanssiaskeleiden perusteita kuntoilun ohella.

 

 

Ohjattu kuntosaliharjoittelu

Parannetaan lihaskuntoa ammattilaisohjaajan opastamana. Sopii lihaskunnon kasvattamista tai kiinteytymistä kaipaaville. Osalla kerroista harrastetaan kuntopiirin tapaan iloisessa tunnelmassa musiikin soidessa. Alkuverryttelyn jälkeen kullakin laitteella tehdään sarjoja, minkä jälkeen vaihdetaan laitetta. Sarjojen välillä on n. 10 s:n palautumisaika.

 

Softjumppa

Kevennetty jumppa, jossa ei tehdä hyppyjä eikä tehotreeniä kovalla temmolla. Jumppa on silti tavoitteellista ja kohdistuu toimintakyvyn kannalta oleellisiin lihasryhmiin ja kunnon osa-alueisiin. Syviä vatsa- ja selkälihaksia sekä koko vartaloa voimistavaa harjoitusta.

Kuukauden 1.keskiviikkoa tunti sisältää osittain helppoa lavistanssia.

Lopuksi rauhallinen venyttely. Tunti sopii kaiken ikäisille, mutta on erityisesti suunnattu ikääntyville jumppaajille.

 

Tanssitreeni

Liikunnallinen tanssitunti kaikille tanssista kiinnostuneille! Tunneilla kokeillaan eri tanssilajeja ja saadaan hiki pintaan, pääpainon ollessa kuitenkin mukavassa sekä hauskassa liikkumisessa.

 

Tehotreeni

Tehotreeni on monipuolinen lihaskuntoa parantava harjoitus erilaisia välineitä käyttäen. Tunti sisältää lämmittelyssä  helpohkoja askelluksia (mahdollisuus aina tehdä ilman hyppyjä) musiikin tahtiin. Tunnin aikana tehdään lihaskuntoliikkeitä pääosin eri painoisilla voimatangoilla (et tarvitse omia tankoja). Kauden edetessä käytetään myös kuminauhoja ja omia käsipainoja (ilmoitetaan aina etukäteen). Lopuksi venytellään.

Sopii sekä aloittelijoille että kokeneille jumppaajille. Tehoa on helppo itse säädellä.

 

Temppujumppa

Temppukoulu on 3-8  suunnattu iloinen liikuntahetki, jossa kehonhallintaa ja motoristia perustaitoja, kuten kuperkeikkoja, hyppyjä, kärrynpyöriä harjoitellaan leikkiä ja hauskojen liikuntavälineiden avullalapsen yksilöllisyys huomioiden. Ryhmässä opitaan myös sosiaalisia taitoja ja reilua peliä. Kaikki innokkaat temppuilijat rohkeasti mukaan! Sopii myös saman perheen sisaruksille.

HUOM. Ryhmäkoko keväällä 2023 - 12 lasta.

 

Telinevoimistelu lapsille

Telinevoimistelu on monipuolinen laji, joka kehittää voimaa, liikkuvuutta, kehonhallintaa ja koordinaatiota. Tunnilla opetellaan telinevoimistelun perusliikkeitä ja tehdään voima-, ketteryys- ja notkeusharjoituksia. Perusvoimistelua harjoitellaan eri telineillä.

 

VPR

VPR eli vatsa-peppu-reisi. Tehokasta liikkumista hyvän musiikin tahtiin. Tunti sisältää lyhyen lämmittelyn, paljon lihaskuntoliikkeitä, erityisesti vatsa-, pakara- ja reisilihaksille. Lopuksi rauhoittuminen venytellen.