Tuntien kuvaukset

 

 

 

Hathajooga(ei syksyllä 2020 Vanamon salin ollessa muussa käytössä)

Rauhallinen kehoa ja mieltä hoitava tunti. Tämä tunti lisää voimaa, notkeutta ja tasapainoa niin mieleen kuin kehoon. Alkeis- ja keskitason joogaa. Ota mukaan oma joogamatto.

Hiit

 

Kiinteytys

 

Kehon- ja mielenhuolto

Tehdään rauhallisia pidempiaikaisia venytyksiä, jotta päästään vaikuttamaan syvälle kehon sidekudoksiin saakka. Syvävenyttely on tehokas tapa muokata kehon asentoa ja päästä eroon ylimääräisistä kireyksistä. Jos jumit ovat kroonistuneet ja halutaan nopeaa helpotusta, syvävenyttely puolustaa hyvin paikkaansa. Kun kehosi antaa periksi ja vapautuu paremmalle ryhdille, hämmästyt miten paljon aiemmin jännityksiin ja kiristyksiin uponnutta energiaa jää muuhun!

Jokaisen tunnin lopuksi tehdään pidempi rentoutusharjoitus erilaisia tekniikoita hyödyntäen. Opit tunnilla myös kuuntelemaan kehoa ja mieltäsi, mikä on avain parempaan hyvinvointiin. Lämpimästi tervetuloa mukaan, olipa alkutilanteesi miten jäykkä keho tahansa. 

Ota mukaan oma joogamatto, tyyny ja viltti. 

Tunnin kesto n. 75 min.

 

Kuntojumppa

Lämmittely ja sykettä nostavaa liikkumista (helppoja askelsarjoja) 30 min, lihaskuntoa 20 min ja palauttelu 10 min.

 

Lasten tanssillinen

Harjoitellaan showtanssiliikkeitä ja harjoitellaan muitakin liikunnan taitoja leikkien ja liikunnasta nauttien. 4-6 vuotiaat ja 7-9 vuotiaat.

 

Latinohips®

Latinohips ® on iloinen ja vauhdikas tanssillinen tuntu, joka sopii kaikille. Latinohips-tunnilla musiikki soi taukoamatta, hiki virtaa ja poskilihakset väsyvät naurusta. Tanssilajeina ovat mm. salsa, cha-cha, brassi-tanssit (axè, samba-reggae, samba) merengue, jive, bachata ja reggaeton. Tunnilla oppii tanssimaan ja saa liikettä lantioon! Tule mukaan pitämään hauskaa!

https://www.latinohips.fi/

 

 

 

Ohjattu kuntosaliharjoittelu

Parannetaan lihaskuntoa ammattilaisohjaajan opastamana. Sopii lihaskunnon kasvattamista tai kiinteytymistä kaipaaville. Osalla kerroista harrastetaan kuntopiirin tapaan iloisessa tunnelmassa musiikin soidessa. Alkuverryttelyn jälkeen kullakin laitteella tehdään sarjoja, minkä jälkeen vaihdetaan laitetta. Sarjojen välillä on n. 10 s:n palautumisaika.

 

 

Ryhtitreeni

Ryhtitreeni sisältää tehokasta pakaroiden, selän ja syvien vatsalihasten vahvistamista. Kehonhuolto osuudessa tehdään kehoa avaavia,voimistavia ja venyttäviä liikkeitä oman hengityksen tahtiin. Tunnilla yhdistetään niin pilatesta, joogaa kuin perusvenyttelyä rauhalliseksi kokonaisuudeksi,ja tunti päätetään rentoutukseen. Sopii kaikenkuntoisille- ja ikäisille, myös urheilijoille ja selkävaivoista kärsiville huoltavana tuntina.

 

 

Satujooga (ei syksyllä 2020 Vanamon salin ollessa muussa käytössä)

Jooga on tarkoitettu 6-10 -vuotiaille lapsille. Lapsijoogassa harjoitetaan mieltä ja kehoa satumaiseen tyyliin. Jooga vahvistaa, tuo joustavuutta, parantaa lapsen itsetuntemusta ja itseluottamusta. Lapsille jooga on hauskaa, se inspiroi ja myös opettaa rauhoittumaan. Ota mukaan oma jumppa-/joogamatto.

 

Softjumppa

Kevennetty jumppa, jossa ei tehdä hyppyjä eikä tehotreeniä kovalla temmolla. Jumppa on silti tavoitteellista ja kohdistuu toimintakyvyn kannalta oleellisiin lihasryhmiin ja kunnon osa-alueisiin. Syviä vatsa- ja selkälihaksia sekä koko vartaloa voimistavaa harjoitusta. Lopuksi rauhallinen venyttely. Tunti sopii kaiken ikäisille, mutta on erityisesti suunnattu ikääntyville jumppaajille.

 

Temppukoulu

Temppukoulu on 3-5 ja 5-8 vuotiaille suunnattu iloinen liikuntahetki, jossa kehonhallintaa ja motoristia perustaitoja, kuten kuperkeikkoja, hyppyjä, kärrynpyöriä harjoitellaan leikkiä ja hauskojen liikuntavälineiden avullalapsen yksilöllisyys huomioiden. Ryhmässä opitaan myös sosiaalisia taitoja ja reilua peliä. Kaikki innokkaat temppuilijat rohkeasti mukaan! Sopii myös saman perheen sisaruksille.

 

Telinevoimistelu lapsille

Telinevoimistelu on monipuolinen laji, joka kehittää voimaa, liikkuvuutta, kehonhallintaa ja koordinaatiota. Tunnilla opetellaan telinevoimistelun perusliikkeitä ja tehdään voima-, ketteryys- ja notkeusharjoituksia. Perusvoimistelua harjoitellaan eri telineillä.

 

VPR

VPR eli vatsa-peppu-reisi. Tehokasta liikkumista hyvän musiikin tahtiin. Tunti sisältää lyhyen lämmittelyn, paljon lihaskuntoliikkeitä, erityisesti naisten "ongelma-alueille" (vatsa-peppu-reidet) ja lopuksi rauhoittuminen venytellen.

 

Välinejumppa

Välinejumppa on monipuolinen lihaskuntoa parantava harjoitus erilaisia välineitä käyttäen. Tunti sisältää lämmittelyssä  helpohkoja askelluksia (mahdollisuus aina tehdä ilman hyppyjä) musiikin tahtiin. Tunnin aikana tehdään lihaskuntoliikkeitä pääosin eri painoisilla voimatangoilla (et tarvitse omia tankoja). Kauden edetessä käytetään myös kuminauhoja ja omia käsipainoja (ilmoitetaan aina etukäteen). Lopuksi venytellään.

Sopii sekä aloittelijoille että kokeneille jumppaajille. Tehoa on helppo itse säädellä.