Tuntien kuvaukset

 

 

 

Kevytjumppa

Alkulämmittely helpoilla askelilla, ei hyppyjä. Syviä vatsa- ja selkälihaksia sekä koko vartaloa voimistavaa harjoitusta. Rauhallinen venyttely lopuksi.

 

Hathajooga

Rauhallinen kehoa ja mieltä hoitava tunti. Tämä tunti lisää voimaa, notkeutta ja tasapainoa niin mieleen kuin kehoon. Alkeis- ja keskitason joogaa. Ota mukaan oma joogamatto.

 

Hiit + kehonhuolto

55 minuutin mittainen HIIT-treeni on kovatehoinen intervalliharjoittelu. Tunnin sisältö:  HIIT-osuus (tehokas, sisältää aina myös hypyttömät/helpotetut liikevaihtoehdot) 30 min ja kehonhuolto 25 min.

 

Kahvakuula

Koko kehon tehokas treeni eripainoisia kahvakuulia hyödyntäen. Lajissa yhdistyy askeettinen voimailu ja tehokas kuntoilu. Oma kahvakuula mukaan! (seuralla on muutama 4-8 kg kuula)

 

Kehonhuolto

Lämmittely, dynaamisia venytyksiä, keskivartalon aktivointiharjoituksia, tasapainoharjoituksia, pitkäkestoisia venytyksiä ja loppurentoutus.

 

Kuntojumppa

Lämmittely ja sykettä nostavaa liikkumista (helppoja askelsarjoja) 30 min, lihaskuntoa 20 min ja palauttelu 10 min.

 

Lasten tanssillinen

Harjoitellaan showtanssiliikkeitä ja harjoitellaan muitakin liikunnan taitoja leikkien ja liikunnasta nauttien. 4-6 vuotiaat ja 7-10 vuotiaat.

 

Ohjattu kuntosaliharjoittelu

Parannetaan lihaskuntoa ammattilaisohjaajan opastamana. Sopii lihaskunnon kasvattamista tai kiinteytymistä kaipaaville. Osalla kerroista harrastetaan kuntopiirin tapaan iloisessa tunnelmassa musiikin soidessa. Alkuverryttelyn jälkeen kullakin laitteella tehdään sarjoja, minkä jälkeen vaihdetaan laitetta. Sarjojen välillä on n. 10 s:n palautumisaika.

 

Perheliikunta, 1-2 v+ aikuinen

Perhetempputunneilla 1-2-vuotiaat lapset liikkuvat yhdessä oman aikuisen seurassa. (esim. äiti, isä, isovanhempi, kummi, setä tai täti). Kesto 45 min.

Tunneilla lapsi oppii liikuntaleikkien, lorujen, musiikin ja temppuratojen avulla oman kehon hahmottamista ja hallintaa sekä perusliikkeitä. Tunneilla keskeisinä ovat yhdessäolo turvallisen aikuisen kanssa, onnistumisen elämykset sekä oivaltamisen ilo. Jokainen tunti päätetään loppuleikin ja esimerkiksi satuhierontahetken merkeissä.

Kauden aikana perhetemppu on pääsääntöisesti sisätiloissa, Linnukan päiväkodin salissa. 1-2 ulkokertaa / kausi Rantakylän virkistysalueella.

Perhetempputunneilla liikutaan joustavissa vaatteissa avojaloin tai tossuilla. Omat juomapullot kannattaa varata mukaan.

 

Ryhtitreeni ja kehonhuolto

 

Ryhtitreeni sisältää tehokasta pakaroiden, selän ja syvien vatsalihasten vahvistamista. Kehonhuolto osuudessa tehdään kehoa avaavia,voimistavia ja venyttäviä liikkeitä oman hengityksen tahtiin. Tunnilla yhdistetään niin pilatesta, joogaa kuin perusvenyttelyä rauhalliseksi kokonaisuudeksi,ja tunti päätetään rentoutukseen. Sopii kaikenkuntoisille- ja ikäisille, myös urheilijoille ja selkävaivoista kärsiville huoltavana tuntina.

 

 

Temppukoulu

Temppukoulu on 3-5 ja 5-8 vuotiaille suunnattu iloinen liikuntahetki, jossa kehonhallintaa ja motoristia perustaitoja, kuten kuperkeikkoja, hyppyjä, kärrynpyöriä harjoitellaan leikkiä ja hauskojen liikuntavälineiden avullalapsen yksilöllisyys huomioiden. Ryhmässä opitaan myös sosiaalisia taitoja ja reilua peliä. Kaikki innokkaat temppuilijat rohkeasti mukaan! Sopii myös saman perheen sisaruksille.

 

Telinevoimistelu lapsille

Telinevoimistelu on monipuolinen laji, joka kehittää voimaa, liikkuvuutta, kehonhallintaa ja koordinaatiota. Tunnilla opetellaan telinevoimistelun perusliikkeitä ja tehdään voima-, ketteryys- ja notkeusharjoituksia. Perusvoimistelua harjoitellaan eri telineillä.

 

VPR

VPR eli vatsa-peppu-reisi. Tehokasta liikkumista hyvän musiikin tahtiin. Tunti sisältää lyhyen lämmittelyn, paljon lihaskuntoliikkeitä, erityisesti naisten "ongelma-alueille" (vatsa-peppu-reidet) ja lopuksi rauhoittuminen venytellen.

 

Välinejumppa

Välinejumppa on monipuolinen lihaskuntoa parantava harjoitus erilaisia välineitä käyttäen. Tunti sisältää lämmittelyssä  helpohkoja askelluksia (mahdollisuus aina tehdä ilman hyppyjä) musiikin tahtiin. Tunnin aikana tehdään lihaskuntoliikkeitä pääosin eri painoisilla voimatangoilla (et tarvitse omia tankoja). Kauden edetessä käytetään myös kuminauhoja ja omia käsipainoja (ilmoitetaan aina etukäteen). Lopuksi venytellään.

Sopii sekä aloittelijoille että kokeneille jumppaajille. Tehoa on helppo itse säädellä.