Tuntien kuvaukset

 

 

Ohjelmistoharjoittelu 7-12 v / Gymnaestrada Tampere 2022

Ohjelmistoharjoittelu 7-12 vuotiaille tähtää ensi kesän voimistelun suurtapahtumaan Tampereella! Tunnilla opetellaan matalan kynnyksen kenttänäytösohjelma, joka esitetään Turussa yhdessä lukuisten muiden samanikäisten voimistelijoiden kanssa. Ryhmä voi esiintyä muuallakin läpi vuoden.

Esiintymisharjoitusten lisäksi harjoitellaan voimistelun perusasioita ja kehitetään nopeutta, vartalonhallintaa, liikkuvuutta ja koordinaatiota.

Ryhmä sopii hyvin seuran telinevoimisteluryhmissä oleville tai muille esiintymisestä kiinnostuneille voimistelijoille.

Ryhmään on erillismaksu (50€).

Voimistelun suurtapahtumaan Suomi Gymnaestradaan voi tutustua osoitteessa http://www.gymnaestrada.fi/ 

Tapahtumaan liittyy kustannuksia, kuten matkat, esiintymisasut, osallistujapassit, ym. Seura osallistuu osaan kustannuksista.

 

 

 

Kehonhuolto

Tehdään kehoa avaavia,voimistavia ja venyttäviä liikkeitä oman hengityksen tahtiin. Tunnilla yhdistetään niin pilatesta, joogaa kuin perusvenyttelyä rauhalliseksi kokonaisuudeksi. Sopii kaikenkuntoisille- ja ikäisille, myös urheilijoille ja selkävaivoista kärsiville huoltavana tuntina.

 

 

Kiinteytys (tiistaisin Ojanperällä, Hennan jumppa)

Puolet tunnista liikutaan mukavan musiikin tahdissa helpoin askel- ja kyykkysarjoin. Syke kohoaa ja hiki tulee! Toinen puoli tunnista tehdään monipuolisesti koko kehoa voimistavia ja kiinteyttäviä liikesarjoja joko oman kehonpainon avulla tai esim. kuminauhojen avustuksella.

Sopii kaikille. Ei vaikeita liikesarjoja.

 

Kiinteytys (maanantaisin Tupoksessa, Ninan jumppa)

Lihaskuntotunti, joka sisältää myös aerobisia osuuksia. Lihaskuntoliikkeet tehdään hyödyntämällä oman kehon painoa tai käytetään gymstickejä tai kuminauhoja. Seuralta saat lainaksi välineitä, jos sinulla ei ole omia. Aerobiset osuudet nostavat sykettä ja ovat suht raskaita, mutta näille annetaan myös kevyt vaihtoehto, joten kaikenkuntoiset saavat itselleen sopivan treenin. Oletpa sitten vanha konkari tai liikuntaa aloittava, tunti sopii juuri sinulle!

 

Lasten tanssillinen

Harjoitellaan showtanssiliikkeitä ja harjoitellaan muitakin liikunnan taitoja leikkien ja liikunnasta nauttien. 4-6 vuotiaat ja 7-9 vuotiaat.

 

Latinohips® (ei ohjelmistossa keväällä 2022)

Latinohips ® on iloinen ja vauhdikas tanssillinen tuntu, joka sopii kaikille. Latinohips-tunnilla musiikki soi taukoamatta, hiki virtaa ja poskilihakset väsyvät naurusta. Tanssilajeina ovat mm. salsa, cha-cha, brassi-tanssit (axè, samba-reggae, samba) merengue, jive, bachata ja reggaeton. Tunnilla oppii tanssimaan ja saa liikettä lantioon! Tule mukaan pitämään hauskaa!

https://www.latinohips.fi/

 

 

 

Ohjattu kuntosaliharjoittelu

Parannetaan lihaskuntoa ammattilaisohjaajan opastamana. Sopii lihaskunnon kasvattamista tai kiinteytymistä kaipaaville. Osalla kerroista harrastetaan kuntopiirin tapaan iloisessa tunnelmassa musiikin soidessa. Alkuverryttelyn jälkeen kullakin laitteella tehdään sarjoja, minkä jälkeen vaihdetaan laitetta. Sarjojen välillä on n. 10 s:n palautumisaika.

 

 

Ryhtitreeni ja venyttely

Ryhtitreeni sisältää tehokasta pakaroiden, selän ja syvien vatsalihasten vahvistamista. Sopii kaikenkuntoisille- ja ikäisille, myös urheilijoille ja selkävaivoista kärsiville huoltavana tuntina.

 

Softjumppa

Kevennetty jumppa, jossa ei tehdä hyppyjä eikä tehotreeniä kovalla temmolla. Jumppa on silti tavoitteellista ja kohdistuu toimintakyvyn kannalta oleellisiin lihasryhmiin ja kunnon osa-alueisiin. Syviä vatsa- ja selkälihaksia sekä koko vartaloa voimistavaa harjoitusta. Lopuksi rauhallinen venyttely. Tunti sopii kaiken ikäisille, mutta on erityisesti suunnattu ikääntyville jumppaajille.

 

Temppukoulu

Temppukoulu on 3-5 ja 5-8 vuotiaille suunnattu iloinen liikuntahetki, jossa kehonhallintaa ja motoristia perustaitoja, kuten kuperkeikkoja, hyppyjä, kärrynpyöriä harjoitellaan leikkiä ja hauskojen liikuntavälineiden avullalapsen yksilöllisyys huomioiden. Ryhmässä opitaan myös sosiaalisia taitoja ja reilua peliä. Kaikki innokkaat temppuilijat rohkeasti mukaan! Sopii myös saman perheen sisaruksille.

 

Telinevoimistelu lapsille

Telinevoimistelu on monipuolinen laji, joka kehittää voimaa, liikkuvuutta, kehonhallintaa ja koordinaatiota. Tunnilla opetellaan telinevoimistelun perusliikkeitä ja tehdään voima-, ketteryys- ja notkeusharjoituksia. Perusvoimistelua harjoitellaan eri telineillä.

 

VPR

VPR eli vatsa-peppu-reisi. Tehokasta liikkumista hyvän musiikin tahtiin. Tunti sisältää lyhyen lämmittelyn, paljon lihaskuntoliikkeitä, erityisesti naisten "ongelma-alueille" (vatsa-peppu-reidet) ja lopuksi rauhoittuminen venytellen.

 

Välinejumppa

Välinejumppa on monipuolinen lihaskuntoa parantava harjoitus erilaisia välineitä käyttäen. Tunti sisältää lämmittelyssä  helpohkoja askelluksia (mahdollisuus aina tehdä ilman hyppyjä) musiikin tahtiin. Tunnin aikana tehdään lihaskuntoliikkeitä pääosin eri painoisilla voimatangoilla (et tarvitse omia tankoja). Kauden edetessä käytetään myös kuminauhoja ja omia käsipainoja (ilmoitetaan aina etukäteen). Lopuksi venytellään.

Sopii sekä aloittelijoille että kokeneille jumppaajille. Tehoa on helppo itse säädellä.