KILTA

"Entiset lapset" esiintyivät LNV lasten kevätnäytöksessä 15.5.2024 Tuiskulan salissa Limingan Tupoksella. Ryhmä koostui kiltalaisista ja muista seniorivoimistelijoista. Ohjaus Ritva Pietilä
Entiset lapset ja kaikki lapsiryhmäläiset esiintyivät yllätysnumerossa. Ilo oli ylimmillään Ritva Pietilän ohjauksella Huugi-Guugi musiikin tahdissa.
Lasten KEVÄTNÄYTÖS 15.5.2024. Kuvassa LNV puheenjohtaja Sari Haapakangas vasemmalla, johtokunnan jäsen Arja Rantapelkonen keskellä ja Leila Mäkikyrö Kilta äiti. Kevät näytös oli ennenkaikkea lasten juhlaa taidokkaine esityksineen. Kyllpä meillä on osaavia lasten ryhmien ohjaajia! Taustalla ja tapahtuman toteutuksessa on vahva saumaton yhteistyö emäseuran ja Killan välillä. Tässä Sari pitelee kesäkukkakoria johon "lintukin on jo tehnyt pesän". Saria kiitämme mitä parhaimmasta kevätkaudesta, innostuksesta ja innostamisesta kevätnäytöksen toteuttamiseen. Hyvää kesää kaikille!

TAIDOKASTA JA RIEMUKASTA MENOA LASTEN KEVÄTNÄYTÖKSESSÄ. YLLÄTYSNUMEROINA ENTISTEN LASTEN ESITYS JA YHTEISESITYS.

Tuiskulan koulun juhlasali täyttyi eilen 15.5.2024 ääriään myöten iloisista ja taitavista lapsista vanhempineen, isovanhempineen ja tukijoukkoineen. Harrasteryhmissä oli huolellisesti valmisteltu esityksiä. Pirteät musiikit  rytmittivät esityksiä ja niimpä yleisökin innostui kannustaviin taputuksiin. 

Hyvä, hyvä - voimisteluharraste on kaiken ikäisten laji ja ilo. Tästä oli näyttöä tässäkin tapahtumassa kun emäseuran lapsiesiintyjät ja kiltalaiset/seniorit yhteisesiintyivät lopuksi Huugi-Guugin tahdissa. Ja kaikilla oli niin mukavaa.

Kuvat ja teksti Arja Rantapelkonen

Kiltalaisten kevät retki Kemiin 29.5.2024. Kuva Lumilinnassa.
Taukojumppaa Kemin retkellä.

Kiltalaisten Kemi retkellä oli mukavaa

Kevään viimeinen yhteinen retki Kemiin 29.5.2024 oli mukava kokemus ja kiva oli nähdä  muita kiltalaisia ja kuulla heidän toiminnastaan. Kemin upea kirkko ja Lumilinna kokonaisuus tulivat tutuiksi. Rentouttava jumppa oli myös paikallaan.

Kuvassa kiltalaisia ja vasemmalla edessä Eeva-Leena Ylimäki. Oikealla kuvassa Leila Mäkikyrö luovuttamassa kiitoksena vierailusta Eeva-Leena Ylimäelle Ammin pajalla Marja-Leena Pellikan käsityönä tekemän korin. Samalla Eeva-Leenalle kerrottiin monista vierailukohteista, missä kiltalaiset ovat käyneet.

Kilta on laatutekijä seuralle

 

Pohjois-Suomen Kiltavastaava Eeva-Leena Ylimäki vieraili Limingan Naisvoimistelijoiden Kiltatapaamisessa helmikuussa. Kilta äiti Leila Mäkikyrö oli kutsunut myös Naisvoimistelijoiden johtokunnan jäseniä tapaamiseen, koska tämän vuoden kiltatoiminnan tavoitteena on yhteistyön tiivistäminen emäseuran kanssa. 

Eeva-Leena tervehti ilolla liminkalaisten voimistelijoiden toimintaa ja onnitteli vuoden 2023 Kiltatunnustuksen saamisesta. 

Monet hänen mainitsemansa toimintakriteerit yhteistyössä täyttyvät liminkalaisilla toimijoilla. Kiltahan on Limingan Naisvoimistelijoiden aikanaan perustama oma jaosto. Eeva-Leena korosti , että emäseuran moraalinen velvollisuus on tukea kiltatoimintaa ja että toimiva kilta on laatutekijä emäseuralle. Seuran velvoitteisiin kuuluu huolehtia, että kilta voi hyvin. Yhteistyön muotoja tulisi ylläpitää kaikkien ikäryhmien kanssa. Voisiko toteuttaa esim yhteisen kevätjuhlan? Parhaimpina kokemuksinaan Eeva-Leena kuvaa isompia valtakunnallisia tai kansainvälisiä voimistelutapahtumia, missä lapset ja nuoret ovat aikuisten kanssa mukana. Monelle lapselle ja nuorelle nämä antavat elinikäisen kannustuksen liikunnan iloihin, kuvaa Eeva-Leena Ylimäki.

Pitkän linjan aktiivi kiltalaiset Leena Leppäluoto ja Leena Juustila kertoivat saavansa voimaa ystävien tapaamisesta sekä piristystä päivään kiltatapaamisissa. Tämänkään päivän ohjelma ei jättänyt ketään toimettomaksi, sillä ensin tuolijumpattiin humpan tahdissa Ritva Pietilän ohjauksella ja lopussa mentiin ystävyyden piiriin loppulaulun kera: Ystävyys-uskollisuus ja näkemiin.

Me johtokunnan edustajat Sinikka Ilmonen, Oili Martikkala ja Arja Rantapelkonen viemme mieluusti tapaamisen kuulumiset tiedoksi johtokunnalle. Kaksi ensin mainuttua Sinikka ja Oili ovat sekä kiltalaisia että johtokunnan jäseniä. Näin on varmistettu jo pitkään, että tieto välittyy toiminnasta puolin ja toisin. 

Kuvat ja teksti Arja Rantapelkonen

Kuvassa kiltamuori Leena Leppäluoto ja kiltaäiti Leila Mäkikyrö

KILTATOIMINNAN JATKUVUUS ON SYDÄMEN ASIAMME

Limingan Naisvoimistelijoiden Uskollisuuden killan vuosikokouksessa juhlistettiin vielä vuoden 2023 Vuoden kilta palkintoa. Saavutus on lähes 40-vuotiaan killan pitkäjänteisen ja arvokkaan toiminnan tulos. Samalla muistettiin U-killan perustajajäseniä Hilkka Tasantoa, Soile Passia ja Leena Leppäluotoa. Heille luovutettiin vuoden 2023 luontokirja ”Suo siellä”, mikä on liminkalaisen luontokuvaajan, kirjailija Mika Honkalinnan teos.

Valtakunnallisen kiltatoiminnan tavoitteena on tänä vuonna toiminnan jatkuvuus ja yhteistyön lisääminen emäseuramme kanssa. Kiltatoiminta jatkaa perinteisillä teemoilla tuomalla iloa ja innostusta ja uusia kokemuksia jäsenilleen. Ennen kaikkea olemme ystäviä toisillemme.

Kiltalaiset kokoontuvat kerran kuukaudessa Jussilassa jonkun ajankohtaisen asian äärelle. Hyödynnämme paikkakunnan liikuntapalveluja ja kulttuuritarjontaa ja teemme yritysvierailuja.

Vuosikokouksessa Leila Mäkikyrö valittiin jatkamaan kiltaäitinä, puheenjohtajana.
Emännistöön valittiin seuraavat henkilöt:

Raija Palsa                        kiltaäiti, varapuheenjohtaja
Sirpa Tuomaala              emännistön muistiinmerkitsijänä
Seija Karjalainen           rahakirstun vartija, rahaston hoitaja
Maija Raappana             kokousten muistiinmerkitsijä ja leikekirjan pitäjä
Päivi Kairento                 seremoniamestari
Ritva Pietilä                      jumppavastaava

Varajäseneksi valittiin Liisa Mettovaara ja Sinikka Ilmonen. Sinikka toimii  yhdyshenkilönä emäseuran ja U-killan välillä.

Leila Mäkikyrö kiltaäiti
p. 0400 383 621
leila.makikyro(at)gmail.com

VUODEN KILTA 2023:

LIMINGAN NAISVOIMISTELIJOIDEN KILTA

 

Kiltamme valittiin Tampereen kiltapäivillä VUODEN KILLAKSI marraskuussa 2023. Palkintoa vastaanottamassa Leila Mäkikyrö ja Sirpa Tuomaala.

 

Limingan Naisvoimistelijoiden Uskollisuuden killassa alkoi 38. toimintavuosi. Tammikuun vuosi-kokouksessa otettiin käyttöön uudet kiltapaidat, jotka lisäävät myös kiltatoiminnan tunnettavuutta.
Kisakallion Urheiluopiston kuntoviikko 9/2023

 

 

USKOLLISUUDEN KILTA

 

KILTA ON ARVOKAS ASIA – NYT JA AINA

Limingan Naisvoimistelijoiden Uskollisuuden killassa alkoi 38. toimintavuosi. Tammikuun vuosikokouksessa valittiin Leila Mäkikyrö jatkamaan kiltaäitinä ja Sirpa Tuomaala muistiinmerkitsijänä. Kiltamuori on Leena Leppäluoto ja emännistöön kuuluvat Anita Lithovius, Maija Syrjäpalo, Seija Karjalainen, Raija Palsa ja Maija Raappana ja varajäseninä Sinikka Ilmonen ja Ritva Pietilä.

Olemme aktiivinen yhdistys, johon kuuluu 29 kiltalaista. Kokoonnumme säännöllisesti vaalien kiltalaisten ystävyyttä ja henkistä vireyttä. Innostamme jäseniä uusiin asioihin ja kokemuksiin hyödyntäen paikkakunnan ja lähiseudun palveluita ja kulttuuritarjontaa. Kannustamme myös monipuoliseen liikunnan harrastamiseen, mihin Limingassa on loistavat mahdollisuudet.

Kiltalaisista löytyy osaamista, tietoa, taitoja, muistoja ja historiaa, joka muodostuu jokaisen jäsenen omasta elämän kokemuksesta ja yhteisistä naisvoimistelun vuosista. Kiltatoiminnan teemana v. 2023 onkin, KILTA ON ARVOKAS ASIA – NYT JA AINA.   

Oulun alueen U-killat järjestävät kukin vuorollaan yhteisiä tapaamisia. Tärkeitä ovat myös valtakunnalliset kiltapäivät ja kiltalaisten kuntoviikko.

Leila Mäkikyrö
kiltaäiti
p. 0400 383 621
leila.makikyro@gmail.com

VOIMAA, ILOA JA MAHDOLLISUUKSIA KILTATOIMINNASTA

 

Limingan Naisvoimistelijoiden Uskollisuuden kilta on aktiivinen yhdistys, johon kuuluu 29 kiltalaista. Kokoonnumme säännöllisesti vaalien kiltalaisten ystävyyttä ja henkistä vireyttä. Innostamme jäseniä uusiin asioihin ja kokemuksiin hyödyntäen paikkakunnan ja lähiseudun palveluita ja kulttuuritarjontaa. Kannustamme jäseniämme monipuoliseen liikunnan harrastamiseen, mihin paikkakunnalla on loistavat mahdollisuudet. Suunnitelmissa on keväällä järjestää linturetki  Liminganlahden opastuskeskukseen.
Mukavien asioiden väliin tulee myös suru-uutisia. LNV:n perustajajäsen Marja Liisa Matturi nukkui pois Ystävänpäivänä ja hän oli syntynyt 24.02.1926 Limingassa. Vastapainona vaativalle työlle ison maatilan hoitajana, hänen nuoruuden harrastuksiin kuului naisvoimistelu ja olipa hän mestari pesäpallossakin. Marja Liisa nautti yhdistystoiminnasta, joka tarjosi mahdollisuuden niin kulttuurin kuin matkailun harrastamiseen. U-killan jäseneksi hänet kutsuttiin v. 1988 ja hän oli aina positiivinen ja innokas osallistumaan kokouksiin.

Helmikuun juhlavassa kynttiläseremoniassa saimme ottaa vastaan kolme uutta kiltasisarta.
Gymnaestradan ”Elämä on matka” esitys pyydettiin myös paikallisen Sydän-yhdistyksen Ystävänpäiväjuhlaan.
Ystävänpäivänä Limingan Naisvoimistelijoiden ohjaajat järjestivät ihanan yllätyksen jakamalla ruusun kaikille päivän eri liikuntavuoroihin osallistujille. Kuva senioreiden kuntosalilta, vetäjänä kiltasisko Oili, joka oli myös idean äiti. Pieni ele, joka sai aikaan paljon kiitosta ja iloista puhetta. Huomioitavaa on, että kiltasisko Sinikka vetää soft jumppaa, joka on keskiviikon suosittu aamun aloitus. Molemmat ohjaajat ovat pääseuran johtokunnassa.
Meillä on tapana juhlistaa myös Naistenpäivää. Tällä kertaa vierailimme paikallisessa vaatetusliikkeessä, jossa saimme nauttia kahvit ja myyjät kertoivat kevään muodista ja auttoivat vaatteiden valinnassa. Tuloksena oli hyviä kauppoja ja tyytyväisiä asiakkaita.
Kiltalaisia on perinteisesti ollut seuran ohjaajina ja yhteistyö on sujunut aina hyvin. Uusin tulokas on kehonhuollon vetäjänä aloittanut Ritva. Hän oli sisarensa Raijan kanssa v. 2021 Varalan kuntoviikolla, jossa he saivat idean ohjata LNV:n 70-vuotisjuhlan ohjelman kiltalaisille. Seuraava haaste sisaruksille olikin Gymnaestradan ohjelman harjoittaminen yhdeksälle voimistelijalle, joista kiltalaisia oli kuusi. ”Elämä on matka” esitettiin myös monissa tapahtumissa Limingassa.
Ritva on voimistellut pienestä pitäen ja aikuisiällä hän on hurahtanut lavatanssien maailmaan. Jumppatuntien perusasiat ovat vuosien varrella tulleet tutuksi ja niinpä Ritva pyysi päästä vetämään rauhallisia kehonhuollon tunteja. Niiden tahdittajaksi valikoitui automaattisesti rauhallinen tanssi-musiikki, mikä on ollut myös osallistujien mieleen. Ritva on tuurannut myös softjumpassa ja alkulämmittely on sujunut eri tanssilajien merkeissä. Ritva on hyvä esimerkki siitä, miten arvokas asia elinikäinen naisvoimisteluharrastus on, se voi eläkepäivinä johtaa uuteen ”ammattiin” ja mahdollisuuksiin päästä seuran järjestämiin koulutuksiin. Ja mikä parasta, saa tehdä juuri sitä, mistä itse tykkää ja minkä kokee tärkeäksi.