KILTA

Limingan Naisvoimistelijoiden Uskollisuuden killassa alkoi 38. toimintavuosi. Tammikuun vuosi-kokouksessa otettiin käyttöön uudet kiltapaidat, jotka lisäävät myös kiltatoiminnan tunnettavuutta.
Kisakallion Urheiluopiston kuntoviikko 9/2023

 

 

USKOLLISUUDEN KILTA

 

KILTA ON ARVOKAS ASIA – NYT JA AINA

Limingan Naisvoimistelijoiden Uskollisuuden killassa alkoi 38. toimintavuosi. Tammikuun vuosikokouksessa valittiin Leila Mäkikyrö jatkamaan kiltaäitinä ja Sirpa Tuomaala muistiinmerkitsijänä. Kiltamuori on Leena Leppäluoto ja emännistöön kuuluvat Anita Lithovius, Maija Syrjäpalo, Seija Karjalainen, Raija Palsa ja Maija Raappana ja varajäseninä Sinikka Ilmonen ja Ritva Pietilä.

Olemme aktiivinen yhdistys, johon kuuluu 29 kiltalaista. Kokoonnumme säännöllisesti vaalien kiltalaisten ystävyyttä ja henkistä vireyttä. Innostamme jäseniä uusiin asioihin ja kokemuksiin hyödyntäen paikkakunnan ja lähiseudun palveluita ja kulttuuritarjontaa. Kannustamme myös monipuoliseen liikunnan harrastamiseen, mihin Limingassa on loistavat mahdollisuudet.

Kiltalaisista löytyy osaamista, tietoa, taitoja, muistoja ja historiaa, joka muodostuu jokaisen jäsenen omasta elämän kokemuksesta ja yhteisistä naisvoimistelun vuosista. Kiltatoiminnan teemana v. 2023 onkin, KILTA ON ARVOKAS ASIA – NYT JA AINA.   

Oulun alueen U-killat järjestävät kukin vuorollaan yhteisiä tapaamisia. Tärkeitä ovat myös valtakunnalliset kiltapäivät ja kiltalaisten kuntoviikko.

Leila Mäkikyrö
kiltaäiti
p. 0400 383 621
leila.makikyro@gmail.com

VOIMAA, ILOA JA MAHDOLLISUUKSIA KILTATOIMINNASTA

 

Limingan Naisvoimistelijoiden Uskollisuuden kilta on aktiivinen yhdistys, johon kuuluu 29 kiltalaista. Kokoonnumme säännöllisesti vaalien kiltalaisten ystävyyttä ja henkistä vireyttä. Innostamme jäseniä uusiin asioihin ja kokemuksiin hyödyntäen paikkakunnan ja lähiseudun palveluita ja kulttuuritarjontaa. Kannustamme jäseniämme monipuoliseen liikunnan harrastamiseen, mihin paikkakunnalla on loistavat mahdollisuudet. Suunnitelmissa on keväällä järjestää linturetki  Liminganlahden opastuskeskukseen.
Mukavien asioiden väliin tulee myös suru-uutisia. LNV:n perustajajäsen Marja Liisa Matturi nukkui pois Ystävänpäivänä ja hän oli syntynyt 24.02.1926 Limingassa. Vastapainona vaativalle työlle ison maatilan hoitajana, hänen nuoruuden harrastuksiin kuului naisvoimistelu ja olipa hän mestari pesäpallossakin. Marja Liisa nautti yhdistystoiminnasta, joka tarjosi mahdollisuuden niin kulttuurin kuin matkailun harrastamiseen. U-killan jäseneksi hänet kutsuttiin v. 1988 ja hän oli aina positiivinen ja innokas osallistumaan kokouksiin.

Helmikuun juhlavassa kynttiläseremoniassa saimme ottaa vastaan kolme uutta kiltasisarta.
Gymnaestradan ”Elämä on matka” esitys pyydettiin myös paikallisen Sydän-yhdistyksen Ystävänpäiväjuhlaan.
Ystävänpäivänä Limingan Naisvoimistelijoiden ohjaajat järjestivät ihanan yllätyksen jakamalla ruusun kaikille päivän eri liikuntavuoroihin osallistujille. Kuva senioreiden kuntosalilta, vetäjänä kiltasisko Oili, joka oli myös idean äiti. Pieni ele, joka sai aikaan paljon kiitosta ja iloista puhetta. Huomioitavaa on, että kiltasisko Sinikka vetää soft jumppaa, joka on keskiviikon suosittu aamun aloitus. Molemmat ohjaajat ovat pääseuran johtokunnassa.
Meillä on tapana juhlistaa myös Naistenpäivää. Tällä kertaa vierailimme paikallisessa vaatetusliikkeessä, jossa saimme nauttia kahvit ja myyjät kertoivat kevään muodista ja auttoivat vaatteiden valinnassa. Tuloksena oli hyviä kauppoja ja tyytyväisiä asiakkaita.
Kiltalaisia on perinteisesti ollut seuran ohjaajina ja yhteistyö on sujunut aina hyvin. Uusin tulokas on kehonhuollon vetäjänä aloittanut Ritva. Hän oli sisarensa Raijan kanssa v. 2021 Varalan kuntoviikolla, jossa he saivat idean ohjata LNV:n 70-vuotisjuhlan ohjelman kiltalaisille. Seuraava haaste sisaruksille olikin Gymnaestradan ohjelman harjoittaminen yhdeksälle voimistelijalle, joista kiltalaisia oli kuusi. ”Elämä on matka” esitettiin myös monissa tapahtumissa Limingassa.
Ritva on voimistellut pienestä pitäen ja aikuisiällä hän on hurahtanut lavatanssien maailmaan. Jumppatuntien perusasiat ovat vuosien varrella tulleet tutuksi ja niinpä Ritva pyysi päästä vetämään rauhallisia kehonhuollon tunteja. Niiden tahdittajaksi valikoitui automaattisesti rauhallinen tanssi-musiikki, mikä on ollut myös osallistujien mieleen. Ritva on tuurannut myös softjumpassa ja alkulämmittely on sujunut eri tanssilajien merkeissä. Ritva on hyvä esimerkki siitä, miten arvokas asia elinikäinen naisvoimisteluharrastus on, se voi eläkepäivinä johtaa uuteen ”ammattiin” ja mahdollisuuksiin päästä seuran järjestämiin koulutuksiin. Ja mikä parasta, saa tehdä juuri sitä, mistä itse tykkää ja minkä kokee tärkeäksi.